Czym jest i jak działa Mannodis GASTRO?

Suplement diety Mannodis GASTRO jest preparatem zawierającym glukomannan w kapsułkach po 500 mg. Glukomannan jest rozpuszczalnym w wodzie błonnikiem pokarmowym. Pochodzi z japońskiej rośliny Amorphophallus konjac. Po spożyciu glukomannan bardzo silnie chłonie wodę i wielokrotnie zwiększa swoją objętość. Pozwala to na ograniczenie uczucia głodu i zmniejszenie ilości oraz wielkości posiłków. W ramach diety niskokalorycznej glukomannan redukuje nadmierną masę ciała. Ponadto, obniża wchłanianie cholesterolu z przewodu pokarmowego. Dzięki temu pomaga w utrzymaniu prawidłowego poziomu cholesterolu we krwi.

Zastosowanie

  • Mannodis GASTRO jest zalecany do stosowania przez osoby, które ze względów zdrowotnych powinny zmniejszyć nadmierną masą ciała oraz dbać o prawidłowy poziom cholesterolu we krwi.
  • Mannodis GASTRO szczególnie jest polecany dla osób leczonych z powodu chorób układu krążenia, gdyż umożliwia obniżenie masy ciała i obniżenie poziomu cholesterolu, przy minimalnej ingerencji w nawyki żywieniowe.

Jak stosować Mannodis GASTRO?

Suplement diety Mannodis GASTRO należy przyjmować przed posiłkami. Kapsułkę preparatu należy połknąć popijając wodą. Po spożyciu glukomannan, zawarty w suplemencie diety mannodis 500, bardzo silnie chłonie wodę i znacznie zwiększa swoją objętość, dlatego w celu osiągnięcia prawidłowego działania i wysokiej skuteczności preparatu, każdą porcję należy popić dużą ilością płynu, najlepiej 1 lub 2 szklankami wody.

Dawkowanie

  • W celu redukcji nadmiernej masy ciała: 3 razy dziennie 2 kapsułki
  • W celu utrzymania prawidłowego poziomu cholesterolu we krwi: 4 razy dziennie 2 kapsułki

Przechowywanie

Przechowywać w temperaturze poniżej 25oC, w oryginalnym opakowaniu w celu ochrony przed światłem i wilgocią. Przechowywać w sposób niedostępny i niewidoczny dla małych dzieci.

Opakowania:

Jedno opakowanie suplementu diety Mannodis GASTRO zawiera 60 lub 120 kapsułek po 500 mg glukomannanu.